Proefproject ontbijt op school

1
oktober
2018

De leerlingen van basisschool De Luchtballon krijgen vanaf deze week een ontbijt aangeboden op school. Het gaat om een proefproject van Huis van het Kind Tienen dat een positieve invloed wil uitoefenen op de ontwikkeling van kinderen.   

Een goed ontbijt om de dag te starten is belangrijk voor opgroeiende kinderen. Kinderen die ’s morgens ontbijten kunnen zich meer concentreren en voelen zich beter, wat ook tot betere resultaten leidt. Niet elk kind kan echter thuis ontbijten en dit om allerlei redenen. Ouders moeten ’s ochtends zeer vroeg de deur uit, er wordt geen tijd gemaakt om te ontbijten, enz.

Daarom start Huis van het Kind Tienen deze week met het aanbieden van een ontbijt in basisschool De Luchtballon. Het gaat om een proefproject in samenwerking met het expertisecentrum CEDES en Carrefour Tienen. De leerlingen kunnen tot 08.40 uur een ontbijt genieten. De lessen worden hierdoor dus niet verstoord. Het ontbijt bevat gewoon brood (wit en bruin) met hartig beleg zoals kippenwit, kaas of smeerkaas en zoet beleg (choco, confituur en siroop). Er wordt ook melk en water aangeboden. Inschrijven hoeft niet om de drempel zo laag mogelijk te houden en alle kinderen de kans te geven om te komen ontbijten. Kinderen die een dieet volgen, kunnen dit altijd melden. In de mate van het mogelijke wordt hier rekening mee gehouden.

Het proefproject loopt tot de kerstvakantie en wordt nadien geëvalueerd. Vervolgens wordt bekeken of het ook in andere scholen georganiseerd kan worden en of er voldoende vrijwilligers voorhanden zijn om dit in goede banen te leiden.

Wie zich als vrijwilliger wil melden, kan dit bij Anneleen Theunis, tel 016 80 11 66, anneleen.theunis@huisvanhetkind.tienen.be.