OCMW Tienen en Vigiliae gaan samenwerking aan

2
oktober
2019

Om personen met een leefloon optimaal de kans te geven te re-integreren in de maatschappij, is een job cruciaal. OCMW Tienen heeft nu ook een overeenkomst met G.M. Vigiliae bvba afgesloten voor sociale tewerkstelling. 

Om personen, gerechtigd op een leefloon, optimale kansen te geven op een volwaardige re-integratie in onze samenleving, is tewerkstelling een belangrijke ingangspoort. De OCMW-wet voorziet hierin in het kader van een sociale tewerkstelling onder begeleiding van een maatschappelijk werker.

Om al deze mensen in de beste omstandigheden te kunnen tewerkstellen, wordt samengewerkt met een aantal andere participanten waaronder WZC Keienhof, de stad Tienen,  het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen, vzw De Kringwinkel Hageland, Kinderdagverblijf De Hartjes, vzw Blankedale en de Zorggroep Alexianen Tienen.

Het OCMW Tienen heeft nu ook G. M. Vigiliae BVBA aan deze lijst toegevoegd. Vigiliae is een van de oudste restaurants van Tienen en is centraal gelegen aan de Grote Markt in Tienen. Zopas vierde deze Italiaanse zaak nog haar veertigste verjaardag. De eigenaars zien in hun zaak verschillende mogelijkheden om een extra werkkracht in te zetten, zowel in eenvoudige als meer complexe taken. Op die manier ontstaat er een zeer gevarieerd takenpakket: afwassen, groenten wassen en snijden, mise en place, divers keukenwerk, onderhoud van de keuken en poetsen van de zaak.

Voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, Ine Tombeur: "Wij zijn verheugd dat voortaan OCMW-cliënten ook bij Vigiliae kunnen tewerkgesteld worden in het kader van artikel 60 van de OCMW-wet. Ik vind activering heel belangrijk, het is dé garantie om uit armoede te geraken. Men verwerft niet enkel een inkomen, maar het zorgt ook voor een vaste dagindeling. Verder bouwt men een sociaal netwerk op en krijgt men een positiever zelfbeeld. Ik kijk uit naar de bevindingen van de uitbater, hopelijk kan dit een mooi voorbeeld voor andere horeca-uitbaters zijn om ook aan de slag te gaan met artikel 60’ers."

Contact