Huis van het Kind schakelt versnelling hoger

12
december
2017

Elk gezin heeft af en toe weleens nood aan info, tips, hulp, steun of gewoon een luisterend oor. In Tienen kan je daarvoor terecht in het Huis van het Kind.

Twee medewerkers van het Huis van het Kind trekken door Tienen gewapend met een gsm, voorzien van tonnen informatie en vooral met een groot hart voor alle gezinnen. Ze bezoeken bovendien elk gezin dat daarom vraagt. Dus heb je een vraag, ben je op zoek naar informatie of concrete oplossingen voor gezinsproblemen, of wil je gewoon weten wat er in Tienen zoal bestaat voor kinderen of gezinnen? Het Huis van het Kind zoekt het met en voor je uit.

De medewerkers van het Huis van het Kind zijn elke weekdag bereikbaar. Ze komen bij je langs op afspraak, maar je kan hen ook zonder afspraak zelf gaan opzoeken: iedereen is elke maandagvoormiddag van harte welkom van 09.00 tot 12.00 uur in het consultatiebureau van Kind & Gezin, Kabbeekvest 110.

Bram Delvaux, schepen van sociale zaken, is verheugd dat het eindelijk zo ver is: "Het Huis van het Kind was natuurlijk al een ganse tijd actief achter de schermen. We hebben gewerkt aan een nieuwe samenwerking tussen alle organisaties, diensten en voorzieningen voor kinderen, jongeren en ouders. Alle partners van het Huis van het Kind kunnen samen namelijk méér betekenen voor gezinnen. Dat hebben we eerst wat tijd moeten geven. Maar nu kan een volgende stap gezet worden en sturen we onze twee medewerkers op pad naar alle individuele gezinnen die meer informatie of ondersteuning wensen.”

Ook de schoolkinderen van het kleuter- en lager onderwijs kregen onlangs een folder mee met de contactgegevens van het Huis van het Kind. “En nauwelijks een week later liepen de eerste telefoontjes binnen!”, gaat Bram Delvaux enthousiast verder. “En dit is uiteraard nog maar het begin. Er staan nog heel wat initiatieven op stapel, met speciale aandacht voor de kinderopvang en de scholen, waar dagelijks zoveel kinderen en jongeren te vinden zijn. Het Huis van het Kind is gestart met de ambitieuze missie ‘Samen bouwen aan een goede kindertijd voor alle kinderen & jongeren in Tienen!’ en daar willen we met alle ouders en met alle partners van het Huis van het Kind echt werk van maken. Wordt dus vervolgd!"