OCMW Tienen verleent tussenkomst voor minimale aardgaslevering

4
november
2020
11081_067.jpg

Vanaf 1 november '20 t/m 31 maart '21 kunnen mensen met een budgetmeter een tussenkomst voor een minimale aardgaslevering aanvragen bij het OCMW Tienen. De tussenkomst varieert naargelang het type woning en wordt voor 70 % terugbetaald door Fluvius.

Een budgetmeter is een toestel dat geactiveerd wordt met een kaart waar je vooraf een bepaald krediet op zet. Als mensen geen geld hebben om die kaart op te laden, kunnen ze de budgetmeter niet activeren, krijgen ze geen aardgas en zitten ze dus letterlijk in de kou.

In Tienen worden mensen met een afgesloten budgetmeter aangeschreven door het OCMW. Zij kunnen zich, net als alle andere inwoners met een budgetmeter, aanmelden bij het OCMW voor de minimale aardgaslevering. Vervolgens wordt er een dossier opgesteld dat voor het bijzonder comité van de sociale dienst gebracht wordt. Dit comité beslist over het al dan niet toekennen van de tussenkomst. 

Personen die de tussenkomst krijgen, moeten om de 14 dagen hun kaart komen opladen. Bij personen met een digitale budgetmeter voert OCMW Tienen de betaling uit en wordt het betaalde bedrag automatisch beschikbaar. De tussenkomst varieert naargelang het type woning en wordt voor 70 % terugbetaald door Fluvius. Met deze maatregel wil het OCMW Tienen ervoor zorgen dat iedereen het in de winter warm heeft. Ook voor stookolie en steenkool kan een tussenkomst worden aangevraagd.

Contact